Trafik Sigortası

Trafik sigortası zorunlu olarak yatırılıyor ve bu sigortanın yaptırılmaması durumunda araç sahiplerine ceza kesiliyor. Kasko ise zorunlu bir işlem değil, ancak aracında oluşabilecek hasarları karşılaması sebebiyle büyük önem taşıyor.

Sigortasız araç cezası, her yıl belirli dönemlerde değişiyor. 2023 yılında trafikte sigortasız şekilde yakalanan araçlar için 436 TL ceza kesiliyor. Araç sahibinin cezayı 15 gün içinde ödemesi durumunda ise %25 indirim yapılıyor.

Ceza miktarında, cezanın yazıldığı tarihten sonra her ay %5 oranında gecikme zammı yaşanır. Yani 1 ay gecikme durumunda %5, 2 ay gecikmede %10 oranında artar; ancak en fazla %50'ye ulaşabilir. 2023 için bu faiz oranlarını sayısal olarak belirtelim.

İkinci el araç satın alımında yaptırılması zorunlu olan trafik sigortası yaptırma işlemi satın alan bireye aittir. Aracı satın aldıktan sonra sigortayı yaptırmanız için 15 gün süreniz vardır. Ayrıca satın aldığınız aracın trafik sigortası varsa ve bu süre dolmamış ise 15 gün için bu sigorta geçerli olur.

Sürücünün yaşı ve cinsiyeti: Deneyim, yaş ve cinsiyet de trafik sigortası prim hesaplamasında etkili unsurlardır. Yaş faktörü deneyimle doğru orantılıdır. Örneğin, 65 yaşında bir sürücünün refleksleri daha zayıf olduğu için kaza yapma olasılığı daha fazladır.

Trafik sigortası, son derece kolay bir şekilde yaptırılabiliyor. Eğer sen de “Zorunlu trafik sigortası nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arıyorsan Zorunlu Trafik Sigortası için ACENTELİĞİMİZE hemen başvuruda bulunabilir ve sana en uygun teklifi kolayca alabilirsin.

Kasko

Kasko, yaptırılması zorunlu olmayan ve araç sahiplerinin inisiyatifinde bulunan bir sigorta türüdür. Trafik Sigortası ise, trafiğe çıkan her araç için yaptırılması kanunlarla mecburi kılınmış bir sigorta çeşididir. Haliyle kasko yaptırmamanın bir yaptırımı olmazken, trafik sigortası yaptırmamak para cezası, trafikten men gibi cezalarla karşılaşılmasına sebep olur. Kasko, sigortayı yaptıran araç sahibini ve aracını güvence altına alırken trafik sigortası, üçüncü kişilere verebileceğiniz maddi veya fiziki zararları teminat altına alan bir sigortadır. Trafik sigortası prim sınırı devlet tarafından belirlendiği için standarttır. Kaskoda ise tutar, poliçenin kapsamına göre belirlenir. Buradaki belirleyici faktör; sigorta sahibinin tercihleri olur. Kaskonun kapsamı daha geniş olduğu için trafik sigortasına oranla daha yüksek maliyetlidir.

Çarpma, çarpışma,Devrilme, düşme, yuvarlanma,Yanma,Hırsızlık,Asıl anahtarın çalınması sonucu hırsızlık,Anahtar kaybı,Kötü niyetli hareketler,Terör,Deprem,Sel seylap,Aracın yetkisiz kişilerce çekimi,Sigara ve benzer madde zararları,Kemirgen teminatı,Hasarsızlık koruma,İhtiyari mali sorumluluk,Koltuk ferdi kaza,Acil sağlık ambulans hizmeti,Hukuksal koruma,Mini onarım hizmeti,Yol yardım hizmeti,İkame araç hizmeti

Kasko; aracın yanması, çalınması, çalınmasına teşebbüs edilmesi veya kaza sonucu oluşabilecek zararlara kadar ayrıntılı bir güvence planı sunar. Bunun yanında poliçe kapsamına göre ek hizmet ve teminatlarla sunulan kolaylıklar, güvenli yolculuklar için ihtiyaç duyulan şeyler baz alınarak oluşturulur.

Konut Sigortası

Deprem, yer kayması, su tesisatındaki sorunlar nedeniyle evi su basması ya da hırsızlık gibi durumlar maddi olarak kayıplar getirebilir. Ev sigortaları ise poliçenizde yer alan teminatlar ve limitler doğrultusunda maddi kayıplarınızı karşılar.

Konut sigortası ev ve içindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden hırsızlık ve yangına kadar pek çok riske karşı koruyan geniş kapsamlı sigorta çeşididir.

Konut Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir? Konut sigortası fiyatları yani ödenecek primler, konutunun bulunduğu il ve ilçeye, metrekaresine, binanın yapı tarzına, konutunun bulunduğu kata, alınan güvenlik önlemlerine ve poliçede yer alan teminatlara göre belirlenir.

Konut sigortası, konutu ve/veya içindeki eşyaları belli tehlikelere karşı güvence altına alan, isteğe bağlı olarak yaptırılan bir sigorta türüdür. Bu sigorta ile evinizi, eşyalarınızı ve binanızı yangın, deprem ya da hortum gibi afetlere karşı koruma altına alarak maddi zararları karşılayabilirsiniz.

Türkiye'de yürürlükte olan konut sigortaları mevzuatına göre, bina sigorta bedeli binanızın brüt yüzölçümü ile yeniden yapım maliyeti üzerinden belirlenen birim metrekare bedelinin çarpımı ile hesaplanır.

Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası seçerken dikkat etmeniz gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:
  • Ailenizde kimlerin sigortalanacağı ve sigortalanacak kişi sayısı
  • Yaş sınırı
  • Sağlık planı tipi (Sadece yatarak tedavi teminatlı veya ayakta tedavi teminatı+yatarak tedavi teminatı)
  • Teminat kapsamı
  • Teminat limitleri.
  • Ek teminatlar.
  • Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyat olarak normal sağlık sigortasına göre çok daha uygun. Eğer gitmek istediğiniz hastanelerle anlaşmalı ise tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak çok mantıklı olabilir.

    Sigorta yaptırmak isteyen kişide halihazırda bir hastalık durumu var ise mevcut hastalık teminat dışında kalır. Eğer sigorta yaptıran kişinin SGK sigortası aktif değilse tamamlayıcı sağlık sigortası yine kapsam dışı kalır. Ayrıca bütün ilaç masrafları ve diş tedavileri tamamlayıcı sigorta kapsamı dışındadır.

    İşyeri Sigortası

    İş yeri sigortası veya iş yeri yangın sigortası hem iş yerini hem de iş yerindeki malları güvence altına alan bir sigorta türüdür. İş yeri ile birlikte iş yerindeki her türlü muhteviyatı (demirbaş eşya, emtia, makine ve tesisat) ve camları yangın, yıldırım, deprem, infilak gibi durumlara karşı güvence altına alır.

    İşyeri sigortası satın alırken dikkat edilmesi gereken farklı pek çok detay mevcuttur. Sigorta poliçesi işyerinin içinde bulunduğu risklere karşı tam koruma sağlamalıdır. İşyeri sigortasının sağlaması gereken teminatların dışında bir de gerekli olan ek teminatları da kapsaması gerekmektedir.

    işyerinizi ve işyerinizdeki muhteviyatı teminat altına almak adına yangın, su baskını, taşıt çarpması, hırsızlık, cam kırılması ve daha pek çok riske karşı daha güvenli ve huzurlu bir şekilde koruma sağlarsınız.